Pressikeskus

ERIAL kaebab Äripäeva kohtusse

Pressiteade,

22. aprill 2024. a.

ERIAL kaebab Äripäeva kohtusse

Hoiu-laenuühistu ERIAL kaebab Äripäeva kohtusse, süüdistades kohtu nõupidamistoa jämeda saladuse rikkumises ja kohtumenetluse manipuleerimises. Põhjuseks on ilmnenud asjaolud, mis kinnitavad et Äripäev oli eelmise aasta detsembris juba ette teadlik sellest, millise kohtulahendi teeb Harju Maakohus selle aasta jaanuaris.

Äripäevas 22. detsembril ilmunud artikli osas esitas HLÜ ERIAL kaebuse Pressinõukogule, sest artikli pealkiri on eksitav ja artikkel ise sisaldas ebatäpseid või ebaõigeid väiteid. Vahetult enne kaebuse esitamist asus Äripäev oma veebis avaldatud artiklis olevaid vigu parandama ja jätkas vigade parandamist ka pärast kaebuse esitamist.

Aprillis sai ERIAL Pressinõukogu kandva otsuse, milles leiti, et Äripäev ei rikkunud ajakirjanduseetika koodeksit aga ka antud otsusega on otsesõnu tuvastatud, et Äripäeva 22.12.2023 artikkel põhineb Harju Maakohtu 15.01.2024 kohtulahendil.

“Meie hinnangul kinnitab Äripäeva artikkel ning ka Pressinõukogu tegevus ja sellekohane otsus veelkordselt, et kohtumenetluses on andmed enne kohtuotsuse tegemist lekkinud, jämedalt on rikutud kohtu nõupidamistoa saladust ja Eesti õigusriigi toimimisega eksisteerivaid tõsised probleemid ning manipuleerimine.“ nentis HLÜ ERIAL juhatuse liige Erik Margijev.

Pressinõukogu otsuses viidatakse otseselt sellele, et Äripäeva artikli ilmumise ajal 22.12.2023 oli Äripäev valduses kas 15.01.2024 avaldatud kohtulahendi projekt või selle tekst ja seda kinnitab ka Äripäevas 04.04.2024 avaldatud uudis: https://www.aripaev.ee/uudised/2024/04/04/aripaev-voitis-pressinoukogus-eriali

Ette tänades ja mõistvale suhtumisele lootma jäädes,
HLÜ ERIAL juhatus

 

 

22.04.2024