Pressikeskus

Miks hoius on kasumlikum kui kodune rahakarp?

Hoius paigutatud Hoiu-laenuühistusse ERIAL, aitab teid kaitsta oma sääste inflatsiooni eest. Lisaks, raha on turvalises kohas, kust on lihtne neid välja võtta. Kodune rahakarp on mugav, kuid kõik selles langeb oma väärtuses.

 

Vaba raha võite hoolikalt koguda padja alla, või võite – kasumlikult paigutada Hoiu-laenuühistusse ERIAL. Võrldeme sääste kodus ja Hoiu-laenuühistus ERIAL. Oleteme, et teil on 1000 eurot. Kui neid hoitakse kodus, siis aasta jooksul nende summa ei suurene. Kui paigutada Hoiu-laenuühistusse ERIAL, võite teenida umbes 90-120 eurot.

 

Puudused oma säästude hoidmisest kodustes tingimustest:

1. Raha, mis ei tööta, kannatab inflatsiooni all ja seega devalveerub.

2. Kodune rahakarp ei too selle omanikule sissetulekut.

3. Madratsi all olevad säästud ei ole kaitstud sissetungijate tegevuse eest (keegi võib neid varastada).

4. Hoides kodus sularaha, on alati kiusatus kulutada neid hetkelistele kapriisidele ning hiljem kahetseda.

 

Kuidas on hoius kasumlik?

1. Teie raha iga kuu, kord kvartalis või aastas toob kogutud intressidelt tulu. 

2. Saadud protsenti võib lisada sissemakse põhisummale ja saada veelgi suuremat sissetulekut (finantskeeles nimetatakse "kapitaliseerimine").

3. Kui tekib vajadus laenu järele, siis saate loota parematele tingimustele Hoiu-laenuühistus ERIAL, kus teil on avatud hoius.

 

Sellest saate teha kindla järelduse, et raha mis hoiustatakse kodus, sunnib Teid töötama nende jaoks, aga raha mis on paigutatud Hoiu-laenuühistusse ERIAL, töötavad ise Teie jaoks, tuues sissetuleku, mis tihti ületab inflatsiooni.

Kasulikku pakkumist saate alati leida meie veebisaidil: www.erial.ee

 

 

09.04.2018